Tržišni inspektori nadziru ljetna sezonska sniženja

U srpnju je obavljeno više od 250 nadzora te je utvrđeno 29 povreda propisa

U razdoblju od 1. srpnja do 31. srpnja 2020. godine tržišna inspekcija Državnog inspektorata provela je ukupno 258 inspekcijskih nadzora ljetnog sezonskog sniženja i drugih posebnih oblika prodaje.
 
Tijekom nadzora je utvrđeno ukupno 29 povreda propisa koje su se odnosile na ne isticanje cijene proizvoda tijekom posebnog oblika prodaje, nepropisno isticanje cijena proizvoda (uz cijene na sniženju nisu bile istaknute cijene u redovnoj prodaji) kao i nepoštena poslovna praksa. Pri tome se nepoštena poslovna praksa odnosila na oglašavanje određenog postotka, a na prodajnom mjestu nije zatečen niti jedan proizvod koji je snižen u tom postotku. Također, utvrđeno je oglašavanje popusta u razdoblju koje je obuhvaćalo i razdoblje sezonskog sniženja, pa se proizvod po redovnoj cijeni koja je istaknuta nije prodavao niti u jednom trenutku tijekom 2020. godine.
 
S obzirom na to da je ljetno sezonsko sniženje započelo 1. srpnja i može trajati najdulje 60 dana tržišna inspekcija Državnog inspektorata će i tijekom kolovoza nastaviti s nadzorom ljetnog sezonskog sniženja.
 
Više o nadzoru ljetnih sezonskih sniženje i drugih oblika prodaje dostupno je na poveznici.



Pisane vijesti