Glavni državni inspektor Mikulić sudjelovao na radnom sastanku o bespravnoj gradnji na području romskih naselja u Međimurskoj županiji

Državni inspektorat je s vrlo konkretnim potezima i prijedlozima pokazao želju i volju za iznalaženjem rješenja na dobrobit svih dionika

Glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić sudjelovao je danas u Čakovcu na radnom sastanku na kojem se razgovaralo o ilegalnoj gradnji na području romskih naselja u Međimurskoj županiji.
 
Naime, župan Međimurske županije Matija Posavec sazvao je ovaj sastanak, na kojem je uz Mikulića sudjelovao i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač te predstavnici gradova i općina u čijem su sastavu romska naselja, kako bi se razgovaralo o ovom 'problemu ilegalne gradnje koji je prisutan godinama i s kojim se suočavaju jedinice lokalne samouprave'.
 
'Građevinska inspekcija Državnog inspektorata će se u segmentu svoje nadležnosti maksimalno angažirati, a sve kako bi na terenu došli do pozitivnih pomaka odnosno kako bi se iznjedrilo rješenje', poručio je Mikulić.
 
U tom smislu dogovoreno je kako će gradovi i općine sastaviti popis svih ilegalnih objekata na svom području i prikupljenu dokumentaciju predati Državnom inspektoratu temeljem čega će građevinska inspekcija postupiti sukladno svojoj nadležnost.
 
'Državni inspektorat među prvima je s vrlo konkretnim potezima i prijedlozima pokazao želju i volju za rješavanjem ovoga problema na dobrobit građana Međimurja' rekao je župan Posavec te je istaknuo kako se nada da će se i druge institucije dati svoj doprinos. 
 
Glavnom državnom inspektoru Mikuliću ovo je drugi radni posjet Međimurju na ovu temu u posljednjih tjedan dana.

Pisane vijesti